Glasvezel Internet | Glasvezel Internet en TV | Glasvezel Alles in 1 Pakket

Kies uit ons aanbod abonnementen: Glasvezel Internet, Glasvezel internet en TV of Glasvezel Alles in 1 Pakket.

| Glasvezel Internet |

Bekijk ❯❯

| Glasvezel Internet en TV |

Bekijk ❯❯

| Glasvezel Alles in 1 Pakket |

Bekijk ❯❯

Abonnementen op basis van glasvezel vergelijken

De glasvezelverbinding staat ook wel bekend als Fiber to the Home (FttH), aangezien deze techniek gebaseerd is op glasvezels met de dikte van een haar. De vezels bestaan uit twee verschillende soorten glas. Het datatransport vindt plaats middels laserlicht en de werking ervan is ongeveer te vergelijken met morsecode. Waar bij andere internetverbindingen de snelheid vaak stopt bij 50 Mbps, begint het daar met glasvezel vaak pas mee. Vandaag de dag zijn zelfs verbindingen van wel 1000 Mbps mogelijk. Door abonnementen op basis van glasvezel te vergelijken, verzeker je jezelf van het snelste én goedkoopste internet.

Diensten die gebruikmaken van open netwerken

Ga je abonnementen op basis van glasvezel vergelijken, onthoud dan dat er voornamelijk van open netwerken gebruik wordt gemaakt. Dit betekent dat de beheerder van dit netwerk zelf doorgaans geen diensten aanbiedt, maar dit voor alle providers mogelijk maakt. Zo mag elke provider die zijn diensten op basis van dit netwerk aanbiedt, zijn eigen prijzen en voorwaarden hanteren. Ga je in jouw buurt dus aanbieders van glasvezel vergelijken, dan zal de kwaliteit onderling niet verschillen. Je beslissing maak je op basis van de prijs en de specifieke voorwaarden.

De verschillen met DSL en kabelinternet nog even op een rijtje

Ga je aanbieders van glasvezel vergelijken, dan doe je dit voornamelijk wegens de behoefte aan sneller internet zonder haperingen. DSL en kabelinternet, beide breedbandverbindingen, zijn oudere technieken dan glasvezel en kunnen minder hoge snelheden behalen. De snelheid van DSL verbindingen wordt sterk beïnvloed door de afstand tot de centrale. Ook heb je er een vaste telefoonaansluiting voor nodig. De kwaliteit van het kabelinternet heeft te lijden onder de hoeveelheid gebruikers in de omgeving.

Aanbieders van glasvezel vergelijken middels de glasvezelpostcodecheck

Aanbieders van glasvezel vergelijken is tegenwoordig een fluitje van een cent. Je maakt hierbij gebruik van een zogeheten glasvezelpostcodecheck. Je vult dan je postcode en je huisnummer in en de tool vertelt je binnen enkele seconden welke aanbieders er zich in jouw buurt bevinden. Door aanbieders van glasvezel te vergelijken, stap je binnenkort niet alleen over naar de snelste vorm van internet, maar doe je dit ook nog eens onder de voor jou beste voorwaarden. Afsluiten kan direct online.

Glasvezel is nog niet in heel Nederland beschikbaar

Het kan zijn dat het nog niet mogelijk is om aanbieders van glasvezel te vergelijken in jouw omgeving. Dit komt omdat glasvezel relatief nieuw is in Nederland. Echter wordt het wel in rap tempo verder uitgerold. Op het moment van schrijven hebben ruim drie miljoen huishoudens in Nederland de beschikking over een glasvezelverbinding. Is glasvezel in jouw buurt nog niet beschikbaar? Je kunt bij je gemeente informeren of hierover gesproken is.

Waarom zou ik aanbieders van glasvezel vergelijken?

Wie tevreden is over zijn huidige internetabonnement, maakt doorgaans geen aanstalten om op zoek te gaan naar een andere. Daarmee bewijs je jezelf als internetgebruiker echter geen dienst. Glasvezel vergelijken is iets wat een toenemend aantal internetgebruikers het afgelopen jaar heeft gedaan. Niet zo verwonderlijk, want sinds het intensieve thuiswerken door de coronacrisis is het ons des te duidelijker geworden hoe belangrijk een goede verbinding is. Glasvezel biedt snel en stabiel internet. Fijn voor het professioneel gebruik ervan, maar ook voor in je vrije tijd.

<