Glasvezel bestellen? Stap over op glasvezel internet

Glasvezel wordt alsmaar groter in Nederland. Daardoor kunnen steeds meer Nederlandse huiseigenaren kiezen voor glasvezel bij hen thuis. Maar wat zijn de voordelen van dit nieuwe type netwerk? Waar kan je het beste glasvezel bestellen? Wij zetten alles voor je op een rijtje.

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is een heel dun materiaal, ongeveer even dik als een individuele haar. Een glasvezelkabel wordt gevormd door een hele hoop van deze dunne glasvezelstrengen. Met behulp van een laserlicht kunnen deze glasvezelstrengen informatie versturen. Vergelijk dit proces met morsecode: het laserlicht kan ontzettend snel aan- of uitgezet worden en zo enorm snel data verzenden. Dat maakt glasvezel een snelle manier voor het overdragen van informatie.

Alle voordelen van glasvezel op een rijtje

1: Hogere snelheid Als je gebruik maakt van glasvezel, kun je enorm hoge downloadsnelheden behalen. De snelheden van glasvezel zijn minimaal 50 Mbps (megabit per seconde) maar kunnen oplopen tot wel 2 Gbps (gigabit per seconde). Enorm snel dus! Op de reguliere kabel worden snelheden tot ongeveer 1 Gbps aangeboden, waardoor glasvezel internet minimaal 2 keer zo snel is.

Een ander voordeel van glasvezel is dat de afstand van jouw woning tot de wijkcentrale niet uit maakt. Een reguliere dsl-verbinding kan minder sterk worden naarmate je verder weg woont. Glasvezel heeft hier geen problemen mee, zodat jij altijd razendsnel internet hebt.

2: Even snel up- als downloaden Via de reguliere kabel kun je vaak wel snel bestanden en andere data downloaden, maar duurt het uploaden een stuk langer. Dat is vervelend als je vaak grotere bestanden als foto’s, video’s of muziek wilt uploaden naar het internet. Bij glasvezel heb je dit probleem niet: hier kun je net zo snel data uploaden als downloaden. Videobel je vaak? Ook dan is de hoge uploadsnelheid beter voor de kwaliteit van je eigen video.

3: Ook televisie kijken Stap je over op glasvezel? Dan kun je in veel gevallen ook digitale tv via dezelfde glasvezelkabel bekijken. Dit werkt bijna volledig hetzelfde als tv via de reguliere kabel, maar werkt opnieuw een stuk sneller. Je krijgt bijvoorbeeld hd-zenders, interactieve tv en dus de optie om programma’s op te nemen, extra zenders en de mogelijkheid tv te kijken op mobiele apparaten.

4: Steeds ruimere keuze Het glasvezelnetwerk van Nederland wordt in rap tempo uitgebreid. Dat betekent dus dat er voor steeds meer Nederlanders een glasvezelverbinding mogelijk wordt. Zij krijgen vaak ook een keuze uit meerdere aanbieders. Bekende namen zijn bijvoorbeeld Delta, Caiway, KPN, T-Mobile of Youfone. Je kunt dus kiezen uit jouw favoriete aanbieder of degene met de beste prijs voor jou.

Het is verstandig jezelf alvast aan te laten sluiten wanneer ze bij jouw huis langskomen met glasvezel. Wil je dit later alsnog laten doen, kunnen hier kosten voor in rekening gebracht worden. Jezelf direct laten aansluiten is op dat moment gratis en vrijblijvend. Dat is dus altijd een goed idee, ook al stap je nog niet direct over op deze glasvezelkabel. Zo ben je vrij om op elk gewenst moment de switcht te maken naar het razendsnelle glasvezel.